Хорватія готова ділитися досвідом реінтеграції окупованих територій

Хорватія готова ділитися досвідом реінтеграції окупованих територій

Укрінформ
Хорватія готова поділитися з Україною досвідом реінтеграції окупованих територій.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook

«Разом з колегами - народними депутатами України з різних фракцій - зустрілися з новим прем'єром Хорватії Андреєм Пленковичем. Хорватська сторона виступила з дуже цікавою ініціативою - створення двосторонньої групи з вивчення та впровадження досвіду щодо реінтеграції окупованих територій, повернення їх до мирного життя», - написала вона. 

За словами Геращенко, в Хорватії розуміють, що конфлікт на Донбасі має свої особливості, він спровокований зовнішньою агресією з боку РФ.

Як зазначила перший віце-спікер, хорватські колеги готові ділитися своїм досвідом в усіх сферах: законодавчі питання, гуманітарні, розмінування, бюджетна і монетарна політика.

«Домовилися, що на базі неформального парламентського майданчика «Мінська платформа» долучимося до роботи комітету, який має запрацювати як міжурядовий», - наголосила Геращенко. 

Вона також повідомила, що значну частину зустрічі присвятили ситуації на Донбасі, питанню звільнення заручників, загостренню ситуації навколо окупованого Криму. 

Крім того, обговорили чимало питань двостороннього співробітництва та євроінтеграції. Зокрема, як зазначила Геращенко, Хорватія підтримує надання Україні безвізового режиму і повну ратификацію Угоди про асоціацію. 

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Хорватії вперше відвідує Україну за всю історію двосторонніх відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-