Фріз: Вибори на окупованій частині Донбасу наразі неможливі

Фріз: Вибори на окупованій частині Донбасу наразі неможливі

Укрінформ
Проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території Донбасу наразі неможливе через відсутність безпекових умов.

На цьому наголосила народний депутат, голова постійної делегації ВР у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз під час свого виступу на засіданні комітету Парламентської Асамблеї НАТО в Стамбулі.

"...Сьогодні місцeві вибори на окупованій частині Донбасу нeможливі. Потрібно створити спочатку всі бeзпeкові умови. Відсутність сьогодні цих умов - цe міжнародно визнаний факт", - зазначила вона.

Крім того, Фріз порушила питання полонeних: "На наше переконання, питання обміну полоненими, особливо звільнення політичних заручників, і питання амністії для бойовиків жодним чином не є взаємопов’язаними".

Вона звернула увагу на те, що в проекті окремої доповіді ПА НАТО, що присвячена Україні, українська сторона також наполягає, що об’єктивна картина трагічних подій 17 липня 2014 року, коли російським "Буком" був збитий цивільний літак рейсу МН 17, "потребує уточнення щодо місця здійснення цього злочинного пуску – як відомо, це було зроблено з підконтрольної Росії території".

"Комітет схвалив доповідь, що зробив Лорд Джоплінга. Застереження, на яких наполягала українська сторона, будуть оформлені як додаток до основного репорту", - додала Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-