Геращенко про голосування Білорусі в ООН: Це - як ніж у спину

Геращенко про голосування Білорусі в ООН: Це - як ніж у спину

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україна особливо боляче сприйняла відмову підтримати Резолюцію ООН щодо ситуації з правами людей у Криму з боку Вірменії, Казахстану та Білорусі.

Про це вона зазначила, виступаючи з трибуни парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу зосередитися на тих країнах, які проголосували проти (Резолюції ООН - ред.). Це - 23 країни - члени ООН... Особливо боляче Україна сприйняла три голосування - Вірменії, Казахстану і Білорусі. Ми шануємо право Вірменії і Казахстану на особливі взаємини з РФ, ми все розуміємо, але і наші друзі дружніх нам Казахстану і Вірменії мають розуміти, що сьогодні Україна, український народі і українська армія воюють не лише за нашу незалежність - ми відстоюємо право всіх пострадянських країн мати незалежну зовнішню політику. А що стосується позиції Білорусі, то ми це розцінюємо як ніж у спину», - сказала Геращенко.

Парламентарій підкреслила, що Україна вдячна Білорусі за наданий незалежний майданчик для ведення переговорів з урегулювання ситуації на Донбасі, але, за її словами «незалежний майданчик має бути незалежним в усіх позиціях, а не заангажованим грою на одну сторону».

«Ми звертаємося до Білорусі з проханням шанувати право України відстоювати нашу незалежність і суверенітет й розуміти, що наступним буде Мінськ, якщо сьогодні Київ не захистить свою незалежність», - підкреслила Геращенко.

У цьому зв'язку вона наголосила на необхідності роботи українських дипломатів і українського парламенту, аби Резолюція ООН щодо прав людини в Криму була підтримана і в Раді Безпеки ООН. На її думку необхідно увести до всіх міжнародних організацій України представників Криму, представників кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-