Представники дипкорпусу обговорили роботу НАБУ

Представники дипкорпусу обговорили роботу НАБУ

Укрінформ
Завдяки діяльності Національного антикорупційного бюро вперше в Україні на рахунки постраждалих державних компаній було повернуто понад 100 мільйонів гривень.

Про це під час зустрічі з представниками дипломатичного корпусу розповів директор Бюро Артем Ситник.

За його словами, сьогодні 200 детективів НАБУ розслідують понад 215 кримінальних проваджень, а 36 справ очікують розгляду в судах. Водночас служителі Феміди не поспішають виносити вироки.

«Ще навесні Бюро скерувало до суду провадження щодо співробітника прокуратури, який за хабар намагався потрапити на роботу в НАБУ. Однак, півроку потому вироку у цій нескладній справі ще немає», - заявив Артем Ситник.

Він нагадав, що «гучні посадки», яких чекає суспільство, – це робота не одного НАБУ, а ефективна робота усієї правоохоронної системи. Тому вкрай важливим є питання створення Вищого антикорупційного суду, який разом з НАБУ і САП утворить повноцінну вертикаль для боротьби з топ-корупцією.

Під час зустрічі директор Бюро подякував міжнародним партнерам за допомогу у становленні НАБУ, співпрацю під час проведення досудових розслідувань та підтримку необхідності функціональної незалежності Бюро. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-