Лисенко назвав провокацією чергові претензії Слідкому РФ

Лисенко назвав провокацією чергові претензії Слідкому РФ

Укрінформ
Речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що обвинувачення Слідчого комітету РФ на адресу українських військових - це чергова провокація.

Про це він написав у вівторок на своїй сторінці у Facebook.

"Традиційне звинувачення Слідчого комітету РФ українських військових у начебто скоєних злочинах є черговою провокацією, спрямованою на дискредитацію захисників нашої держави. Викликає подив відверта некомпетентність та блюзнірство російських слідчих, які чомусь не бачать, як з території Росії незаконно відправляють в Україну на окуповані території ешелони з сотнями одиниць військової техніки, зброї та сотні тонн боєприпасів для незаконних бандформувань, яким мужньо і протистоять українські військові", - написав речник.

Лисенко зауважив, що українська сторона готова "підказати" російським правоохоронцям, що саме Російська Федерація здійснила на початку 2014 року збройну агресію проти України, і саме через обстріли російсько-окупаційних військ потерпає мирне населення України. За офіційними даними ООН, від цього вже постраждало понад 10 тисяч цивільних громадян.

"Також можемо підказати російському Слідчому комітету, де саме блукають та розташовані російські військові підрозділи на території України, а також дані командування, яке втратило орієнтацію на місцевості і виявляє повну профнепридатність. Особливо звертаємо увагу на начебто необізнаність російського верховного головнокомандувача, який і досі стверджує, що російських військ в Україні немає. Отут є над чим реально попрацювати російським слідчим: хтось комусь щось не доповідає або приховує. Чекаємо на результат. То ж, удачі!", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вівторок Слідчий комітет Росії заявив про заочне висунення обвинувачення двом українським командирам підрозділів - Герою України підполковнику Василю Зубаничу і підполковнику Михайлу Прокопіву - "у застосуванні заборонених засобів війни". Зубанич та Прокопів звинувачуються в обстрілах, в ході яких нібито "постраждали мирні жителі" та "зруйновано ряд домоволодінь" не в Україні, а в "Донецькій народній республіці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-