Слідком РФ заочно пред'явив обвинувачення двом українським військовим

Слідком РФ заочно пред'явив обвинувачення двом українським військовим

Укрінформ
Слідчий комітет Росії заявив про заочне пред'явлення обвинувачення двом українським командирам підрозділів - Герою України підполковнику Василю Зубаничу і підполковнику Михайлу Прокопіву - "у застосуванні заборонених засобів війни".

Про це йдеться в повідомленні слідчого комітету росії РФ.

"Зібрані докази дозволили заочно пред'явити Зубаничу і Прокопіву звинувачення в організації застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 33, ч. 1 ст. 356 КК РФ", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що слідчий комітет Росії повернувся до старих пропагандистських формулювань, вказуючи, що описувані події відбуваються не в Україні, а в "Донецькій народній республіці".

Підполковник Василь Зубанич та підполковник Михайло Прокопів звинувачуються в обстрілах, в ході яких постраждали мирні жителі" та "зруйнований ряд домоволодінь".

В реальності режим припинення вогню в 2016 році регулярно порушують терористичні угруповання "Л/ДНР". Так, за повідомленнями прес-центру АТО, тільки за 7 листопада російсько-окупаційні війська 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-