Французький сенатор придумав, як і санкції зберегти, і фермерам допомогти

Французький сенатор придумав, як і санкції зберегти, і фермерам допомогти

Укрінформ
Французький сенатор (фракція Об’єднаних демократів і незалежних, UDI) та голова парламентської групи дружби Франція-Україна Ерве Море вважає, що санкції ЄС проти Росії потрібно зберегти, а втрати від них для місцевих фермерів має компенсувати уряд.

Про це, а також про відносини Франції з Україною і РФ, перспективи мирного врегулювання на сході України французький парламентарій розповів в інтерв’ю регіональному виданню Parid-Normandie.

 «Я за збереження європейських санкцій проти Росії (ЄС і США ввели санкції відносно Москви у галузі оборони, енергетики та фінансів у липні 2014 року у відповідь на анексію Криму та підтримку Росією сепаратистів на сході України – ред.), хоча це впливає на французьке сільське господарство. Саме (Французька -  ред.) держава повинна компенсувати будь-які втрати фермерів», - сказав Ерве Море.

За його словами, Франція повинна залишатися рішучою у цьому питанні. «Ми повинні бути твердими, хоча в той же час, ми потребуємо Росії в боротьбі з тероризмом та "ІДІЛ". Як голова групи дружби Франція-Україна у Сенаті, я говорю: так, дуже важливо мати хороші відносини з Росією, але ми не повинні приймати будь-що!», - зауважив він.

Сенатор також оцінив останні звернення президента України Петра Порошенка щодо анексії Криму та ситуації на сході країни. «Так, це послання до європейських країн, оскільки вони, в контексті боротьби з тероризмом, вимушені підтримувати відносини з Росією. Але не потрібно це робити за спиною України, яка є побічною жертвою боротьби з тероризмом, дозволяючи Росії робити те, що вона хоче на її (українській) території», - зазначив Ерве Море.

Говорячи про перспективи мирного врегулювання війни в Україні, французький сенатор зазначив, що вони залишаються невизначеними. «Я більше турбуюся про майбутнє. Останніми місяцями Петро Порошенко відвідав багато європейських країн, щоб сконцентрувати увагу політиків, включаючи французьких, на ситуації в його країні. В Україні є загиблі (відповідно до даних Управлінням ООН з прав людини у грудні 2015 року загальна кількість жертв з початку конфлікту на сході України становила 9098 осіб та 20,7 тис поранених), поранені, зниклі без вісті», - зазначив він.

Море також нагадав, що й раніше бував на фронті в Україні. «У червні 2015 року я був на сході України і чув гарматний вогонь постійно. Ситуація там насправді залишається загостреною, між спокійним періодом та реальною напруженістю, тим не менш, це правда, що існує невизначеність того, що росіяни перейдуть у наступ. Як маленьким українцям не турбуватися російським людожером?», - сказав він.

Ерве Море також заявив про наміри відвідати Донбас, щоб потім розповісти про ситуацію своїм колегам – французьким парламентаріям. «Я маю намір відвідати схід України на початку 2017 року, і, як і раніше, ознайомити парламентаріїв про ситуацію в Україні», - розповів Море.

Як відомо, Ерве Море був одним з 14 французьких парламентаріїв, які виступили проти парламентської резолюції, яка закликала пом’якшити санкції ЄС проти РФ. 8 червня Сенат Франції переважною більшістю (301) голосів ухвалив резолюцію, яка пропонує уряду Франції закликати ЄС до пом’якшення режиму санкцій проти Росії. Резолюція носить суто декларативний характер і не впливає на зовнішню політику країни, яку визначає президент Французької Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-