Детективів НАБУ навчатиме американський юрист, яка посадила Лазаренка

Детективів НАБУ навчатиме американський юрист, яка посадила Лазаренка

Укрінформ
Україну відвідає відома антикорупціонерка, колишній федеральний прокурор у США Марта Борщ. 

Про це повідомляється на сайті Громадської організації "Тransparency International Україна". 

Марта Борщ домоглася ув'язнення українського екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка. 

"Цій жінці вдалося те, що не під силу багатьом чоловікам - вона спромоглася вперше в історії США довести до засудження іноземного високопосадовця за відмивання грошей, які були здобуті в результаті закордонної корупції. 22 червня о 19:00 Борщ прочитає публічну лекцію-дискусію на тему «Як посадити корупціонера. Справа Лазаренка». Захід відбудеться в Антикорупційному Хабі в KMART YARD за адресою вул. Іллінська, 9 (вхід через прохідну НаУКМА на Волоській 8/5)", - йдеться у повідомленні.

Після плідного і корисного візиту в Україну голови правління Transparency International Хосе Угаса ТІ Україна і Центр протидії корупції спільно з Посольством США вирішили запросити пані Борщ як американського експерта, що була залучена в український контекст і знайома з особливостями української корупції. Помічниця прокурора США розслідувала кримінальну справу проти Лазаренка протягом шести років. Борщ домоглася визнання Лазаренка винним за всіма пунктами звинувачення, в результаті чого його ув’язнили, а після завершення справи вдалася до приватної юридичної практики. Це була справа проти одного з найодіозніших корупціонерів світу. За часи свого прем’єрства у 1996-97 рр. Лазаренко примудрився вкрасти з бюджету 200 млн доларів, що дорівнювало 0,4% ВВП країни.

Під час лекції американка розповість подробиці розслідування справи Лазаренка, а саме про співпрацю з українською стороною, збір доказів, відносини з підсудним, а також дасть свою оцінку феномену ув’язнення українського корупціонера в США. Також Борщ висловить своє бачення протидії корупціонерам-високопосадовцям в Україні.

Одним із завдань візиту Борщ до України буде навчання детективів НАБУ та антикорупційних прокурорів реальним прийомам викриття корупції на найвищому рівні. Також тренінги допоможуть дати поштовх справам проти колишнього президента Віктора Януковича, визнаного Transparency International найбільшим корупціонером сьогодення.

Марта Борщ – досвідчений юрист. 12 років працювала федеральним прокурором у Прокуратурі Північного округу Каліфорнії. Протягом двох років очолювала відділ по боротьбі з організованою злочинністю та протягом року керувала відділом боротьби з шахрайством у галузі цінних паперів. Після закінчення кар’єри федерального прокурора 7 років була партнером міжнародної юридичної фірми Jones Day, після чого заснувала власну юридичну компанію. Має ступінь з російської мови.

Зареєструватися на лекцію можна тут

Фото: kron4.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-