Луценко просить

Луценко просить "притягнути" суддів, через яких Іванющенка зняли з розшуку

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко звернувся із заявами до Вищої кваліфікаційної комісії суддів про притягнення до відповідальності суддів, які порушили вимоги Кримінального процесуального кодексу при розгляді клопотання у кримінальному провадженні стосовно Юрія Іванющенка.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

"Генеральним прокурором України за матеріалами управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України подано заяви щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності двох суддів Печерського районного суду м. Києва, якими допущено неналежну процесуальну поведінку під час розгляду клопотань слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного Юрія Іванющенка", - йдеться у повідомленні.

Так, слідчі судді, порушуючи положення кримінального процесуального законодавства України, майже два місяці не ухвалювали рішення за клопотаннями слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного, які підлягають негайному розгляду, зазначили у ГПУ.

"Вказане безпідставне затягування суддями Печерського районного суду м. Києва розгляду клопотань мало наслідком неотримання вчасно дозволу на затримання підозрюваного Юрія Іванющенка і припинення його міжнародного розшуку, що унеможливлює затримання та арешт розшукуваної особи з наступною її екстрадицією", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня Дніпровський суд Києва скасував розшук олігарха Юрія Іванющенка. Відповідне рішення ухвалив суддя Микола Чаус, який скасував розшук Іванющенка та санкцію на його доправлення під вартою для обрання запобіжного заходу.

7 червня народний депутат Сергій Лещенко заявив, що Інтерпол зняв з міжнародного розшуку близького соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка. Згодом директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко спростував це, повідомивши, що Іванющенко перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу з метою встановлення його місцезнаходження.

9 червня Вищий спеціалізований суд задовольнив касаційну скаргу Генеральної прокуратури про оскарження судової ухвали, яка зобов'язувала уповноваженого прокурора закрити кримінальне провадження щодо Юрія Іванющенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-