Гройсман дав три місяці на ліквідацію тіньових схем на митниці

Гройсман дав три місяці на ліквідацію тіньових схем на митниці

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву Міністерства фінансів та Державної фіскальної служби за три місяці ліквідувати тіньові схеми на митниці, забезпечити якісний моніторинг та наявність технічних засобів на митних переходах.

Про це він заявив під час наради щодо реформування митних органів за стандартами ЄС, спрощення митних процедур та збільшення надходжень митних платежів, повідомляє Урядовий портал.

"Завдання є абсолютно просте - максимум за квартал, за три місяці, побудувати якісну систему управління ризиків, ліквідувати тіньові схеми, забезпечити якісний моніторинг і забезпечити технічними засобами митні переходи, побудувати якісну взаємодію з прикордонною службою і також з іншими правоохоронними структурами", - заявив глава уряду.

За результатами обговорення учасники наради визначили першочергові кроки реформи митниці: удосконалення автоматизованої системи управління ризиками, запровадження автоматизованого розподілу декларацій і відеоспостереження під час здійснення митних процедур, а також запровадження системи "єдиного вікна".

Крім того, було прийнято рішення щодо формування інституту митного аташе України у Китаї.

"План ми окреслили. Тепер цей план має бути реалізований. Показниками нашого результату стануть покращення клімату і збільшення надходження до бюджету. Ми прийняли рішення: усі будуть платити до бюджету чесно, і ніхто не буде на цьому заробляти", - підкреслив Гройсман.

Як раніше повідомляло агентство, єврокомісар Ган дав Гройсману завдання на перші 100 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-