У Києві стартував Міжнародний тиждень НАТО

У Києві стартував Міжнародний тиждень НАТО

Укрінформ
У Києві розпочався XVI Міжнародний тиждень НАТО. Головна тема - адаптація Альянсу до сучасних і майбутніх викликів у сфері безпеки.

Про це в понеділок у Києві заявив начальник Національного університету оборони України імені Івана Черняховського генерал-лейтенант Василь Телелим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В рамках XVI міжнародного тижня в місті Києві високопосадовці НАТО, викладачі оборонного коледжу НАТО в Римі, а також школи НАТО в місті Обераммергау, Королівського інституту міжнародних відносин Великої Британії, дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ України, проведуть низку лекцій і групових занять зі слухачами Національного університету оборони України, а також із представниками органів законодавчої та виконавчої влади України, Міноборони, Генштабу ЗСУ, СБУ, Держпрокордонної служби, МВС, вишів міста Києва, громадських організацій", - сказав Телелим.

За його словами, в рамках тижня НАТО заплановані 10 лекцій з подальшим обговоренням різних тем по секціях. Основна тема цьогорічного тижня НАТО - це адаптація НАТО до сучасних і майбутніх викликів у сфері безпеки. Під час лекційних занять, зокрема, обговорюватимуться погляди на перспективні напрямки розвитку НАТО, на майбутні операції Альянсу, відносини Україна-НАТО і західних погляд на схід. Також заплановані лекції щодо ролі НАТО в боротьбі з тероризмом. Крім цього, обговорюватимуться стратегічні комунікації в сучасних умовах, правові аспекти асиметричної і гібридних війн, а також процес планування в НАТО, зокрема, логістичне планування в умовах сучасних викликів.

"Міжнародні тижні стали справжнім символом дружби, партнерства і співробітництва між Україною та Північноатлантичним Альянсом", - наголосив Телелим.

У заключний день XVI Міжнародного тижня, 22 квітня, запланований виступ голови військового комітету НАТО генерала Петра Павела, який розкаже про сьогодення та майбутнє НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-