Олбрайт: Польша в безпеці, бо вступила в НАТО

Олбрайт: Польша в безпеці, бо вступила в НАТО

Укрінформ
Екс-держсекретар США, яка була учасником безпекової конференції GLOBSEC у Братиславі, вважає, що інцидент на Балтійському морі за участю російських бойових літаків був дуже тривожним.

Про це Мадлен Олбрайт заявила Польському пресовому агентству (PAP), передає кореспондент Укрінформ.

«Те, що роблять росіяни, є неприйнятним... «Путін постійно тисне, шукаючи найслабших пунктів. НАТО невпинно шукає способу, аби залишитися сильним. Я вірю в НАТО, це – найважливіший союз в історії світу. Я пам'ятаю, коли Польща вступала до НАТО – це був великий момент. Альянс вважав, що вже не буде справ, якими він повинен займатися в цьому регіоні. Сьогодні (Альянс – ред.) розуміє, що ми все ще маємо чимало відповідальності щодо себе – 5-а стаття Північноатлантичного договору – і ми мусимо бути добре підготовлені. НАТО створює плани, пересуває збройні сили, але я думаю, що ми мусимо залишатися обережними», – зазначила колишня держсекретар.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в столиці Словаччини пройшов Глобальний форум з питань безпеки (GLOBSEC 2016), учасники якого розглянули, в тому числі, питання протистояння терористичній загрозі, конфлікту в Україні, енергетичної безпеки Європи, посилення ролі НАТО.

Під час виступу екс-глава Держдепу зауважила, що в політиці з Росією треба бути обережними, оскільки багато речей можуть просто спровокувати РФ, а "росіяни є провокаторами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-