Питання України включено до порядку денного Ради Росія-НАТО

Питання України включено до порядку денного Ради Росія-НАТО

Укрінформ
На першому з моменту припинення співпраці засіданні Ради Росія-НАТО (СРН)  обговорюватиметься питання української кризи і військової прозорості.

Про це Укрінформу повідомили в штаб-квартирі НАТО.

«Наступного тижня відбудеться Рада Росія-НАТО. Серед даних питань: Україна і військова прозорість. Зокрема, проведення Росією так званих раптових навчань без участі експертів Альянсу», - сказали в організації, додавши, що перед зустріччю НАТО проводило ряд консультацій з Києвом.

Ще одним питанням на Раді буде Афганістан.

За словами джерела агентства в НАТО, за результатами зустрічі не варто чекати яких-небудь рішень. «Засідання Ради Росія-НАТО – це майданчик для діалогу. НАТО вірить в дипломатію і політичний діалог», - говорить він.

Експерт додав, плановане засідання не означає, що Альянс повертається до повномасштабної співпраці з Росією. "З початком кризи в Україні НАТО припинило військову і цивільну співпрацю з Росією. Росія реально більше не є стратегічним партнером Альянсу. Після російської агресії на сході України і анексії Криму Росія дедалі більше стає викликом. НАТО ніколи не визнає нелегальну анексію Криму. Ми зустрічаємося, щоб Росія зрозуміла, що стикається з об'єднаним фронтом країн-партнерів НАТО", - резюмував він.

Нагадаємо, засідання Ради Росія-НАТО намічено на 20 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-