Москва попросила Київ видати шістьох росіян

Москва попросила Київ видати шістьох росіян

Укрінформ
Російський Мін'юст отримав звернення шести громадян Росії, які були засуджені до позбавлення волі в Україні, але хочуть відбувати покарання на батьківщині.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит РБК.

Після отримання листів російські чиновники звернулися до українського Мін'юсту. "Необхідні документи щодо зазначених осіб направлено до Мін'юсту України для розгляду, відповіді станом на 12.04.2016 не надійшли", — уточнюється в повідомленні відомства.

Ні імена, що написали звернення, ні статті, за яким вони були засуджені, у відповіді Мін'юсту не наводяться.

Нагадаємо, 11 березня прес-служба російського Мін'юсту повідомила, що відомства України та Росії розглядають звернення про передачу 13 російських громадян, засуджених в Україні.

8 квітня російський Мін'юст повідомив, що доручив Федеральній службі виконання покарань підготувати документи для вирішення питання про передачу Україні чотирьох засуджених. Мова йде про режисера Олега Сенцова та активістів Олександра Кольченка та Геннадія Афанасьева, які були засуджені у справі про "кримських терористів", а також про Юрія Солошенка, засудженого до шести років колонії суворого режиму "за шпигунство". Доручення було подане у зв'язку зі зверненням українського Мін'юсту від 10 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-