Анексію Криму не визнає і наступник Обами - екс-посол США в РФ

Анексію Криму не визнає і наступник Обами - екс-посол США в РФ

Укрінформ
Колишній посол США в Росії Майкл Макфолл заявив, що наступний президент Сполучених Штатів ніколи не визнає окупацію Криму.

Про це він сказав в інтерв'ю порталу "Медуза"

"Мій прогноз: жоден президент США, чи буде він демократом, чи республіканцем, у найближчі десятиліття не визнає анексію Криму. І думати, що це станеться, мені здається помилковим", - сказав Макфолл.

Головна причина цього, на його думку, полягає в принципово різних підходах - світоглядному конфлікті між політичними елітами США і РФ, а не в персональних відмінностях між Путіним і Обамою: "Суть конфлікту в тому, що всі в адміністрації Обами, та й взагалі в американській політиці вважають, що Росія анексувала територію України, а потім почала гібридну війну, і це порушення міжнародних норм. Це фундаментальний конфлікт, і я вважаю, що найближчим часом він нікуди не зникне".

Є і ситуативні, локальні фактори, які сильно вплинули на позицію адміністрації США у зв'язку з російсько-українським конфліктом. Вторгнення в Україну і різкі провокативні заяви кандидата Дональда Трампа про те, як «мати справу з Путіним», посприяли тому, що тема зовнішньої політики стала однією з найпомітніших під час передвиборної кампанії—2016. А у США є великі групи виборців, яких це питання дуже цікавить. «Це вихідці з Латвії, Литви, Польщі, інших східноєвропейських країн. Їх різна кількість у різних штатах, але вони в основному живуть у тих штатах, які голосують то за демократів, то за республіканців. Наприклад, Флорида — там тисячі вихідців з Польщі. А ще є українські американці в Пенсильванії. І ці групи виборців у кампанії «Клінтон проти Трампа» будуть важливі, це може вплинути на вибори», — зазначив колишній посол.

Макфолл також зізнається, що він є неформальним радником Хіларі Клінтон, його "колишнього боса". І він "досить добре відчуває позицію стосовно Росії" найбільш реального на даний момент кандидата на посаду президента США.

Фото: КоммерсантЪ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-