У ВАСУ назвали безпідставною критику від голови Нацполіції

У ВАСУ назвали безпідставною критику від голови Нацполіції

Укрінформ
Вищий адміністративний суд України заявив, що звинувачення на адресу адмінсудів у «знищенні реформи поліції» не мають під собою об’єктивних і правових підстав

Про це повідомляє Радіо Свобода.

ВАСУ, зокрема, заявив, що звинувачення на адресу адмінсудів у «знищенні реформи поліції», з якими виступила в інтерв’ю програмі «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, не мають під собою об’єктивних і правових підстав.

У ВАСУ нагадали, що кожен громадянин України, в тому числі і працівник поліції, що не пройшов переатестації, має право на звернення до суду для захисту своїх прав, свобод та інтересів.

Також, мовиться в заяві, Вищий адміністративний суд запевняє, що закритих судових засідань при розгляді спорів щодо скасування наказів про звільнення працівників поліції не було.

А заборону журналістам «Схем» на відеофіксування одного з судових засідань на таку тему у ВАСУ пояснили відсутністю згоди на це осіб, що беруть участь у справі, як то передбачає Кодекс адміністративного судочинства.

«Представникам виконавчої влади як публічним особам варто спрямувати максимум зусиль для дотримання законодавства при переатестації працівників поліції з метою зменшення кількості звернень наших громадян як до вітчизняних судів, так і до Європейського суду з прав людини», – заявили у ВАСУ.

7 березня голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила в інтерв’ю журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», що реформу поліції можуть звести нанівець рішення судів про поновлення на роботі працівників МВС, які не пройшли переатестації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-