Бойовики в

Бойовики в "Золотому" грубо порушили Мінськ-2 – Оліфер

Укрінформ
Українська сторона розцінює блокування бойовиками контрольного пункту в'їзду-виїзду "Золоте" у Луганській області як грубе порушення Мінських домовленостей.

Про це у Фейсбуці повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Подібні дії говорять про неконструктивний підхід представників окремих районів Луганської області. Ми розцінюємо подібні дії як грубе порушення Мінських домовленостей, тим більше що питання відкриття цього КПВВ постійно порушували самі ж представники окремих районів Луганської області", - написала Оліфер.

Вона також акцентувала увагу на тому, що за підсумками переговорів Тристоронньої контактної групи українська сторона додержала свого слова і пункт пропуску все ж було відкрито.

"Українська сторона провела всі необхідні роботи і свого слова дотрималась - 31 березня 2016 року через Золоте поїхали автомобілі і пішли люди. Але представники окремих районів Луганської області не дозволили їм ні проїхати, ні пройти - всупереч всім домовленостям, досягнутим в рамках підгруп з економічних і гуманітарних питань і на засіданні Тристоронньої контактної групи", - акцентувала вона.

Оліфер нагадала, що відкриття пункту пропуску йшло під постійним обстрілом, близько трьох місяців.

"Сьогодні в районі міста Золоте Луганської області було відкрито автомобільний пункт пропуску. Спорудження цього КПВВ Україною йшло близько трьох місяців - через постійні обстріли по робітниках і будівельній техніці, які вели представники окремих районів Луганської області. З початку 2016 року в рамках Тристоронньої контактної групи велися консультації відносно відкриття цього пункту, і всі сторони консультацій дали свою згоду на відкриття КПВВ", - пояснила вона.

Як повідомляв Укрінформ, бойовики не пропускають людей і машини через автомобільний КПВВ "Золоте", який було відкрито 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-