МЗС вимагає від Росії випустити Кольченка зі штрафного ізолятора

МЗС вимагає від Росії випустити Кольченка зі штрафного ізолятора

Укрінформ
МЗС України звернулося до російської сторони з вимогою перевести до камери з нормальними умовами українця Олександра Кольченка, незаконно ув’язненого у Росії.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС.

У відомстві заявили: "Кольченка, незаконно засудженого російською владою на 10 років колонії суворого режиму у справі т.зв. "кримських терористів" та етапованого нещодавно до одного з пенітенціарних закладів м. Копейськ Челябінської області, під надуманими приводами без будь-яких пояснень перевели до штрафного ізолятора, що є грубим порушенням його прав".

"З метою відновлення порушених прав українця МЗС звернулося до російської сторони з нотою, в якій вимагається забезпечити дотримання прав О.Кольченка, переведення його до камери з нормальними умовами утримання, вжиття всіх необхідних заходів для недопущення подібних інцидентів в майбутньому, негайного звільнення та повернення українця на Батьківщину", - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що продовжать й надалі вживати вичерпних заходів щодо захисту українських політв’язнів, які незаконно утримуються на території РФ.

Нагадаємо, що російська влада звинуватила кримчан Сенцова і Кольченка у причетності до терактів у Криму. За сфабрикованим обвинуваченням Сенцова засудили до 20 років ув’язнення, Кольченка - до 10 років в колонії суворого режиму. Кольченко наразі відбуває термін в колонії Копейська Челябінської області.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-