Фейгін каже, що Савченко може бути вдома на початку квітня

Фейгін каже, що Савченко може бути вдома на початку квітня

Укрінформ
Адвокат української льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яку незаконно утримують в РФ, Марк Фейгін заявив, що його підзахисну можуть обміняти на двох затриманих російських ГРУшників після закінчення суду над ними в Україні.

Про це він сказав в інтерв’ю Новому времени.

За словами Фейгіна, у Кремлі вже домовились про обмін спецпризначенців - Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва – на Надію Савченко.

"Наскільки я знаю, це не буде прямий обмін, бо для цього немає підстав. Савченко відправлять відбувати покарання в Київ, а Александрова та Єрофєєва – в Москву", - розповів адвокат.

При цьому Фейгін підкреслив, що якщо у березні будуть послаблені персональні санкції, то шанси на обмін Савченко можуть зрости і вона повернеться до України уже наприкінці березня-початку квітня, хоча непередбачувані обставини ніхто не скасовував.

Російський військовий експерт Павло Фельгенгауер припустив, що при поверненні Савченко до України на неї чекатиме амністія, в той час як спецпризначенці після повернення до Росії стануть невидимками.

"Коли двох російських ГРУшників, засуджених за вбивство Зелімхана Яндарбієва, привезли на відбування покарання з Катару до Росії, після трапу їх ніхто ніде не бачив. От прямий приклад. Такі випадки уже були. І ці грушники зникнуть з публічного простору, а Росія і далі казатиме, що її військ в Україні немає", - підкреслив він.

Раніше НВ повідомляло, що 14 січня Надія Савченко виступила проти того, щоб її обміняли на ГРУшників Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова. Вона підкреслила, що обмін повинен відбутися або в форматі "всіх на всіх" або "один на один".

У грудні Марк Фейгін заявив, що питання обміну української льотчиці на полонених російських спецназівців серйозно обговорюється в оточенні президента РФ.

Як відомо, 17 травня спецназівці ГРУ Олександр Александров та Євген Єрофєєв були захоплені після невдалої спроби атакувати бійців АТО поблизу Щастя Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-