Новіков: Є тільки єдиний шанс звільнити Савченко

Новіков: Є тільки єдиний шанс звільнити Савченко

Укрінформ
Росія витрачає півмільйона рублів на день для транспортування Надії Савченко в суд і назад до СІЗО.

Про це в інтерв’ю Голосу Америки сказав адвокат української льотчиці Надії Савченко Ілля Новіков.

«Росія, а це точна інформація, витрачає півмільйона російських рублів, це близько восьми тисяч доларів, за сьогоднішнім курсом, в день на те, щоб привозити Надію Савченко в суд і відвозити її назад. Ці гроші витрачаються не тому, що так вирішив місцевий керівник у Ростові, а тому що ця справа має статус особистої справи керівника держави – ця формула з 17 століття в Росії не застаріла», - зазначив він.

Новіков переконаний, що єдиною людиною, яка приймає рішення щодо Савченко – це президент Росії.

«Оскільки Україна, спасибі їй за це велике, не віддала Надію на поживу, оскільки вимоги про те, щоб Савченко була звільнена, не припинялися, в якийсь момент ця ситуація дійшла до того, що Путіну поставили запитання. Як тільки Путін на нього відповів, з цього моменту жоден російський чиновник, жоден російський суддя, прокурор, хто завгодно інший, дипломат, не сміє взяти на себе вирішення цієї ситуації», - наголошує адвокат.

Відтак, він переконаний, що є тільки єдиний шанс визволити Надію.

 «Тому я і мої колеги абсолютно переконані, що єдиний спосіб домогтися звільнення Савченко, як і інших українців з російських в’язниць – це дотиснути, додавити конкретно Путіна. Над цим працюють дуже високі інстанції: керівництво таких країн, як США, Німеччина, Франція, особисто обговорюють з Путіним цю ситуацію», - сказав Ілля Новіков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-