Міністр оборони Канади підтвердив візит до України

Міністр оборони Канади підтвердив візит до України

Укрінформ
Міністр оборони Канади Харджит Саджан разом із парламентською делегацією незабаром здійснить офіційний візит до України.

Про це за результатами свого візиту до Канади розповів віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми домовилися із міністром оборони, аби він найближчим часом відвідав Україну. Він пообіцяв зібрати двопартійну делегацію та приїхати», - сказав Парубій.

Він додав, що проговорив із керівництвом канадського оборонного відомства також тему передачі Україні летального та нелетального озброєння. «Ми порушили питання летального озброєння та провели більш детальні консультації щодо нелетального обладнання, необхідного Україні. Це була спеціалізована розмова з документами», - зазначив віце-спікер.

За його словами, йшлося передусім про системи захищеного зв'язку, пристрої контрбатарейної та радіоелектронної боротьби, а також протитанкову зброю, берегову охорону та броньовані автомобілі.

Канада також погодилася залишити незмінною кількість своїх військових інструкторів в Україні. «Зараз регулярно відбувається зміна військових підрозділів, хоча їх кількість залишається незмінною. Нам важливо, аби не були згорнуті вже наявні програми», - наголосив Парубій.

Нагадаємо, візит міністра оборони Канади до України планувався на початок лютого, проте був скасований.

Фото надане Марком Шевченком

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-