До Києва з'їхалися спікери парламентів країн Північної Європи та Балтії - нардеп

До Києва з'їхалися спікери парламентів країн Північної Європи та Балтії - нардеп

Укрінформ
В Україну прибули керівники парламентів країн NB8: Швеції, Фінляндії, Норвегії, Ісландії, Данії, Естонії, Латвії та Литви.

Про це повідомила у Фейсбуці народний депутат Ганна Гопко.

«Для України підтримка перевірених друзів вкрай важлива для дотискання Кремля, а також збереження єдності ЄС щодо санкцій через невиконання Путіним своїх зобов'язань», - написала вона.

За словами Гопко, упродовж наступних трьох днів спікери NB8  зустрінуться з Президентом Петром Порошенком, керівником Верховної Ради Володимиром Гройсманом, Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, громадськістю та очільниками правоохоронних відомств.

«Останнє не випадково, адже саме Швеція, Фінляндія Норвегія, Данія та їхні балтійські партнери Литва, Латвія, Естонія демонструють найвищі стандарти правосуддя та верховенства права в Європейському Союзі і готові поділитися досвідом з українськими колегами», - зазначила депутат.

На її переконання, колективний візит спікерів NB8 є виявом підтримки українських реформ та упевненості в європейській перспективі України.

«Ми вдячні за це нашим північним друзям. Вони підтримували Україну фінансово і політично, приймали наших поранених бійців, готові робити це і надалі», - наголосила Гопко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-