Прем'єр Латвії попередила Сейм про зазіхання Кремля

Прем'єр Латвії попередила Сейм про зазіхання Кремля

Укрінформ
Прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма, яка подала у відставку, попередила співвітчизників про продовження спроб Росії впливати на національну безпеку Латвії.

Про це повідомляє латвійське інформаційне видання «LSM.LV».

«Агресивна пропаганда, запровадження економічних санкцій, демонстрація військової потужності й небувала раніше концентрація військових сил біля кордонів країн Балтії - це ті прояви, проти яких нам необхідно працювати й далі», - заявила прем'єр-міністр, виступаючи з доповіддю у латвійському сеймі.

Вона також зазначила, що агресія Росії в Україні не зупинена. «Значний прогрес у розв'язанні кризи досі не було досягнуто, незважаючи на крихке перемир'я на сході України», - нагадала Страуюма.

На думку прем'єра, новим викликом для Європи став «неконтрольований потік мігрантів», у зв'язку з цим політика ЄС має ще більше посилитися. Вона закликала свого наступника на посаді прем'єр-міністра протистояти системі квот, що зобов'язує кожну країну ЄС прийняти певну кількість мігрантів.

Погоджуючись з думкою прем'єра, депутат сейму Александр Кірштейнс висловився за те, що тих, хто шукає притулок у Латвії, «треба ретельно вивчати, оскільки німецький і шведський досвід показує, що при прийнятті біженців необхідно бути обережними».

Нагадаємо, 7 грудня 2015 року прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма подала у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-