Рада розгляне звернення до держав-партнерів щодо

Рада розгляне звернення до держав-партнерів щодо "виборів" на Донбасі

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман відкрив пленарне засідання парламенту у вівторок.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у сесійній залі зареєструвалося 295 нардепів.

Голова ВР закликав нардепів до ефективної роботи та забезпечення максимальної явки на засідання.

Згідно з порядком денним народні депутати сьогодні розглянуть низку важливих законодавчих актів, зокрема проект постанови № 3123 про звернення Верховної Ради України до держав-партнерів (демократичних держав світу) та міжнародних організацій щодо намірів проведення незаконних виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Нардепи також планують розглянути законопроекти щодо обмеження проведення перевірок у сфері господарської діяльності та щодо підвищення ефективності системи контролю за економічними концентраціями у межах економічної конкуренції.

Серед питань порядку денного парламенту - внесення змін до Податкового кодексу щодо особливостей застосування податкового компромісу до щомісячних авансових внесень податку на прибуток підприємств.

У другому читанні нардепи розглянуть і внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості діяльності Антимонопольного комітету. Окрім того, у другому читанні заплановано розглянути індексацію розміру аліментів.

У порядку денному парламенту також низка законопроектів щодо ринку природного газу в Україні, зокрема законопроект № 3072 щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу; законопроект стосовно особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу в перехідний період; стабілізація Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» у зв'язку з тимчасовою окупацією території України.

У першому читанні нардепи розглянуть законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення. Окрім того, Верховній Раді запропоновано низку законопроектів включити до порядку денного сесії та для прийняття рішення на поточному пленарному засіданні. Серед таких - внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо негайного розгляду судами позовів про затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення іноземців та осіб без громадянства або забезпечення передачі іноземців та осіб без громадянства відповідно до міжнародних договорів про реадмісію. Також нардепам запропоновано включити до порядку денного сесії і вдосконалення процедури документування біженців, які потребують додаткового або тимчасового захисту. Нардепи можуть включити до порядку денного і внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території України, а також щодо діяльності військово-цивільних адміністрацій.

Окрім того, Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні може ухвалити і законопроект щодо невідворотності покарань осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини, та щодо внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо строків досудового розслідування.

Парламентаріям запропоновано ухвалити також законопроекти щодо встановлення спрощеного порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних силах України та щодо врегулювання проходження військової служби у ЗСУ іноземців та осіб без громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-