Жебрівський сказав, де на Донеччині оберуть вдаду громад

Укрінформ
На Донеччині 25 жовтня відбудуться перші вибори депутатського корпусу, а також сільських, селищних і міських голів у трьох новостворених територіальних громадах.

Про це у середу, 16 вересня, сказав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, відповідаючи на запитання іноземного журналіста, повідомляє прес-служба ВЦА

«25 жовтня 2015 року перші вибори депутатського корпусу, а також сільських, селищних і міських голів відбудуться в трьох територіально-адміністративних одиницях Донеччини: Октябрській сільській, Краснолиманській міській і Черкаській селищній об’єднаних територіальних громадах», – йдеться у повідомленні.

За словами Жебрівського, Донеччина – серед лідерів з децентралізації в Україні.

Читайте також: ЦВК закликала учасників виборів дотримуватися закону

«Сьогодні все підготовлено для створення ще 9 громад, але частина з них знаходиться на лінії зіткнення. Для Донецької області дуже важлива не формальна децентралізація, а змістовна. Росія нав’язує нам федералізацію, щоб мати більше впливів на зовнішню політику України. Натомість ми через децентралізацію хочемо дати більше прав, грошей і відповідальності місцевим громадам. Тобто росіяни хочуть форму, ми хочемо суть», – наголосив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-