БПП голосуватиме за зняття недоторканності за всіма поданнями ГПУ

БПП голосуватиме за зняття недоторканності за всіма поданнями ГПУ

Укрінформ
Голова фракції партії «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов закликав колег по парламенту підтримати усі подання Генпрокуратури щодо зняття депутатської недоторканності.

Про це інформує прес-служба політсили.

«Вчора на своєму засіданні фракція партії «Блок Петра Порошенка» виключила зі свого складу народного депутата України Борислава Розенблата та переважною більшістю голосів прийняла рішення підтримати позбавлення його депутатської недоторканності та притягнення його до відповідальності. Ми також прийняли рішення про зняття недоторканності з усіх народних депутатів, на яких надійшло подання Генеральної прокуратури», – заявив Герасимов.

Голова фракції БПП наголосив, що це виключно політичне рішення: «Причетність Борислава Розенблата та інших депутатів до вчинення правопорушення або злочинів має встановити суд. Варто наголосити, що фракція задовольнила прохання нашого колеги позбавити його недоторканності з тим, щоб він самостійно відстоював свою гідність у суді. В демократичному суспільстві виключно суд може встановлювати вину та рівень відповідальності громадянина».

Читайте також: НФ - “за” зняття недоторканності з Полякова і Дейдея, але звинуваченням не вірить

Зі свого боку, заступник голови фракції Олексій Гончаренко заявив, що якщо Розенблат в суді доведе свою невинуватість і матиме бажання повернутися у фракцію, то це питання обов’язково буде розглянуте на засіданні фракції БПП.

Як повідомлялося, минулого тижня Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації діяльності парламенту визнав достатніми й обгрунтованими подання Генпрокуратури щодо народного депутата Борислава Розенблата (фракція БПП). Водночас комітет визнав недостатньо обгрунтованими подання ГПУ стосовно депутатів Євгена Дейдея (фракція "Народний Фронт"), Олеся Довгого (депутатська група "Воля народу"), Максима Полякова (фракція "Народний фронт"), Андрія Лозового від Радикальної партії. Усі подання були передані Голові Верховної Ради Андрію Парубію.

Крім того, 12 липня Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-