Новий спецпредставник США по Україні назвав найкращий спосіб протистояти РФ

Новий спецпредставник США по Україні назвав найкращий спосіб протистояти РФ

Укрінформ
Найкращою допомогою Україні буде зробити її сильною демократією, привабливою для жителів Донбасу.

Про це спеціальний представник США з врегулювання в Україні Курт Волкер сказав незадовго до свого призначення в інтерв'ю українській службі "Голосу Америки".

«Найкращий спосіб протистояти нападам на Україну та російській пропаганді – це посилення України. Є дуже багато речей, які треба зробити в цьому напрямку, уряд важко над цим працює. І це має продовжуватися. Ми маємо бачити Україну, яка є стійка, життєздатна, процвітаюча, із сильною демократією. Щоб вона була приваблива для східних регіонів, і щоб на неї не змогла вплинути російська дезінформація», – вважає він.

Разом із тим, вказується у сюжеті, «Курт Волкер не підтримує інформаційну політику в Україні у контексті заборони медіа, чи роботи журналістів».

«Не впевнений, що заборона на інформацію у будь-якому контексті – правильний спосіб вирішення проблеми. Я вважаю, що публічність та прозорість – це важливо… Якщо є речі, зроблені нелегально (наприклад фінансові злочини), - виявіть це, розслідуйте і застосуйте обмеження у відповідний спосіб. В інформаційному просторі найважливіші речі – це прозорість та довіра до інформації, щоб люди самостійно ухвалювали власні рішення», - підкреслює Волкер.

Читайте також: Спецпредставник США залишиться в Україні на кілька днів - Порошенко

У попередніх інтерв’ю він називав виконання «Мінських угод» необхідною умовою для пом’якшення санкцій щодо Росії. У лютому Волкер заявив, що підстав для зняття санкцій немає: «Адміністрація США може зняти деякі санкції, але це залежить від кроків Росії. Росія поки цих кроків не зробила».

У Держдепартаменті США кажуть, що завданням Курта Волкера буде підтримування регулярного контакту з лідерами України та іншими членами «нормандського формату» (Росією, Німеччиною та Францією).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-