Гройсман натякнув на необхідність розширення гуманітарної допомоги ООН

Гройсман натякнув на необхідність розширення гуманітарної допомоги ООН

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу обговорити можливість збільшення гуманітарної допомоги для України або вироблення нових механізмів реагування на нинішні виклики.

Про це він заявив під час зустрічі з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу подякувати вам за високий рівень нашої взаємодії в гуманітарних питаннях, ми високо цінуємо гуманітарну допомогу, можливо, нам потрібно було б торкнутися питання того, як, можливо, збільшити розміри цієї допомоги або запровадити нові механізми вирішення тих проблем, які у нас виникають", - зазначив Гройсман.

Читайте також: ООН продовжить надавати гуманітарну допомогу Україні

Водночас він підкреслив, що гуманітарна проблема виникла саме через те, що РФ вирішила не дотримуватися норм міжнародного права, не поважати суверенітет і розв'язати війну проти демократичного світу, зокрема проти України.

Глава уряду розповів генсеку ООН, що Росія порушує права людини як у незаконно анексованому Криму, так і на тимчасово окупованій території Донбасу, а також те, що в Україні вже нараховується 1,7 млн внутрішніх переселенців.

У цьому зв'язку Гройсман закликав об'єднати зусилля і знайти правильні рішення, щоб "РФ повернулася в межі своїх кордонів і перестала використовувати зброю проти демократичної і мирної країни".

Як відомо, у неділю в Києві з офіційним візитом перебувають державний секретар США Рекс Тіллерсон, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш та спеціальний представник США по Україні Курт Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-