США розглядають можливість приєднання до Нормандського формату – Держдеп

США розглядають можливість приєднання до Нормандського формату – Держдеп

Укрінформ
Американське зовнішньополітичне відомство вивчає варіанти приєднання до Нормандського формату та переговорів щодо імплементації Мінських домовленостей з метою врегулювання ситуації в Україні.

Про це поінформували представники Державного департаменту США під час брифінгу у середу щодо майбутнього візиту держсекретаря Тіллерсона до Києва, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Існує широкомасштабна підтримка чотирьох членів формату щодо залучення США, й ми зараз розглядаємо, як найкраще підтримувати Нормандський формат та переговори щодо "Мінська", - зауважив представник Держдепу.

За його словами, всі учасники формату – Франція, Німеччина, Україна й Росія – "висловились за те, щоб мати американського колегу, з яким вони можуть працювати на переговорах, не як з членом Нормандського формату, але в якості важливої підтримки цього формату".

Читайте також: Держдеп розкрив подробиці візиту Тіллерсона в Україну

Водночас, за словами чиновника, американська сторона має намір не обмежуватися переговорами лише з Росією чи Україною щодо врегулювання ситуації та імплементації Мінських домовленостей.

"Ми продовжимо працювати з усіма зацікавленими сторонами", - зазначив представник Держдепу.

Читайте також: Персонал Держдепу сумнівається, що у Трампа повністю розуміють роль відомства

Він висловив переконання, що Мінська угода – це найкращий з існуючих зараз варіантів для врегулювання ситуації.

"Ми цілком підтримуємо "Мінськ", але ми не повинні виключати й розгляду інших варіантів, якщо буде щось, що може досягти тих же цілей кращим чином, що було би прийнятним як для України, так і для Росії", - зауважив представник Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-