Персонал Держдепу сумнівається, що у Трампа повністю розуміють роль відомства

Персонал Держдепу сумнівається, що у Трампа повністю розуміють роль відомства

Укрінформ
Співробітники Державного департаменту США стурбовані майбутнім свого відомства та не впевнені, що президент Трамп і держсекретар Тіллерсон до кінця усвідомлюють його роль в реалізації зовнішньої політики Сполучених Штатів.

Такі висновки містяться в доповіді для держсекретаря Тіллерсона, складеного консалтинговою фірмою з метою супроводження процесу реорганізації відомства, повідомило видання The Wall Street Journal.

"Тисячі співробітників Державного департаменту та Агентства міжнародного розвитку США (USAID) зазначили в опитуванні, що стурбовані майбутнім своїх установ, висловивши особливу стурбованість відсутністю підтримки з боку адміністрації Трампа та державного секретаря Рекса Тіллерсона", - зазначається в публікації.

Читайте також: Держдеп звинуватив РФ у перекручуванні фактів щодо розмов Лаврова й Тіллерсона

При цьому в документі міститься висновок, що працівники зовнішньополітичного відомства не розуміють, чи усвідомлюють Трамп і Тіллерсон справжню роль Державного департаменту в просуванні інтересів США на міжнародній арені. Багато хто з працівників занепокоєний масовими звільненнями персоналу та перехиленим балансом зовнішньої політики США від дипломатії до мілітаризації.

Складення звіту було ініційовано адміністрацією Трампа в рамках зусиль держсекретаря США Рекса Тіллерсона провести реструктуризацію агентств у Держдепартаменті з метою більш ефективного функціонування в рамках суттєвого скорочення бюджету.

Читайте також: Держдеп покращив рейтинг України у Звіті з протидії торгівлі людьми

Проте не всі занепокоєння, зазначені в доповіді, стосувалися адміністрації Трампа. Велика частина опитаних висловили розчарування у застарілості роботи державної системи, а також надлишкового дублювання процесів, на які витрачають час підрозділи та структури Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-