Подання на Лозового комітет Ради не переконало

Подання на Лозового комітет Ради не переконало

Фото
Укрінформ
Регламентний комітет Верховної Ради визнав недостатньо обгрунтованим подання Генпрокуратури про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Лозового.

Відповідний висновок оголосив в.о. голови Регламентного комітету Павло Пинзеник після перерви, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Комітет вважає, що подання на надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Лозового, підтримане та внесене до Верховної Ради України генеральним прокурором України,... є законним і вмотивованим, оскільки ініційоване і подане належним суб'єктом подання, однак є недостатньо обгрунтованим. Зокрема, як випливає з подання, воно грунтується на доказах, отриманих до відкриття кримінального провадження 20 червня 2017 року», - сказав Пинзеник.

Читайте також: НАБУ і САП: доказів проти Дейдея достатньо для позбавлення недоторканності

Він додав, що у комітету є обгрунтовані сумніви щодо спливу строків давності до застосування ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу України (умисна несплата податків) для притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Лозового.

«Подання не обгрунтовується належними доказами в частині доведення фактів умислу ухилення від сплати податків, податковий борг народного депутата України Лозового не є узгодженим відповідно до норм Податкового кодексу України. Податкове повідомлення, рішення щодо суми податкового зобов'язання нардепа Лозового оскаржені в адміністративному порядку», - додав в.о. голови Регламентного комітету.

Читайте також: Подання на Дейдея і Довгого передали голові ВР — Луценко

Пинзеник також зазначив, що висновок і подання ГПУ направлять Голові Верховної Ради України. 

Як відомо, сьогодні Регламентний комітет ВР розглядає подання ГПУ про надання згоди на притягнення Лозового до кримінальної відповідальності. В його діях, як зазначив генпрокурор Юрій Луценко, вбачаються ознаки умисного ухилення від сплати податків у розмірі 1 млн 846 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-