Луценко заперечує незаконність дій ГПУ у справі Лозового

Луценко заперечує незаконність дій ГПУ у справі Лозового

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заперечує незаконність дій ГПУ при проведенні досудового слідства в справі про зняття недоторканності з нардепа від Радикальної партії Андрія Лозового за підозрою у несплаті податків.

Про це він сказав на засіданні Комітету Верховної Ради з питань регламенту і організації діяльності парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Луценко підкреслив, що, згідно з процедурою перевірки сплати податків відповідно до даних електронних декларацій, ГПУ має отримати рішення суду про проведення перевірки Державною фіскальною службою.

"На клопотання прокурора була отримана відповідь суду, який зобов'язав Державну фіскальну службу провести відповідну перевірку. Що вона зробила і склала відповідний акт", - пояснив Луценко.

Читайте також: Лозовий просить комітет підтримати подання на нього та звинувачує Луценка у репресіях

Як повідомлялося, раніше адвокат Лозового Андрій Мамалига заявляв про незаконність проведення досудового слідства Генпрокуратурою в справі депутата.

Мамалига підкреслив, що, якщо ГПУ не передасть постанову про передачу провадження до податкового  органу, то всі докази, зібрані у справі Лозового, будуть "нікчемними".

21 червня Луценко повідомив, що вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Лозового, в діях якого вбачаються ознаки умисного ухилення від сплати податків у розмірі 1 млн 846 тис. грн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-