Генпрокурор стверджує, що запис розмови Дейдея з надавачем позики законний

Генпрокурор стверджує, що запис розмови Дейдея з надавачем позики законний

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко пояснив, що запис розмови народного депутата Євгена Дейдея з указаним у його декларації нібито надавачем позики Ігорем Лінчевським є законним, і для цього не потрібно було окремого дозволу парламенту.

Про це Луценко сказав під час розгляду на засіданні Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту подання ГПУ на Дейдея, відповідаючи на зауваження в.о. голови комітету Павла Пинзеника.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Пинзеник зауважив, що відбувся запис розмови народного депутата України, а відповідно до Кримінального процесуального кодексу здійснення таких заходів можливе лише, якщо на це є згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Луценко: Доходи Дейдея становлять 1 мільйон 400 тисяч, а майно - на 6,1 мільйона

«Стенограми розмов між фігурантами слідства про фіктивний характер позики. Лінчевський - це особа, яка вказана в декларації як нібито людина, яка позичила дружині пана Дейдея 3,5 млн грн. Він говорить із різними посередниками, а потім і з самим Дейдеєм... Аудіо, яке зроблено у законному порядку щодо громадянина Лінчевського, а ті, кому він дзвонить, автоматично потрапляють на цей запис. Неодноразово українськими судами приймаються такі докази», - сказав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-