Омелян каже, що атака вірусу Petya була репетицією

Омелян каже, що атака вірусу Petya була репетицією

Укрінформ
Кібератака була тестовою, щоб виявити слабкі місця цифрової інфраструктури України. 

Таку позицію висловив голова профільного міністерства Володимир Омелян в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Те, що нам вдалося встановити, то це точно не йшлося про гроші, коли ми говоримо про кібератаку. Працювала група щонайменше 10-20 висококласних спеціалістів. Працювали вони протягом 3-4 місяців щонайменше. Це означає, що це була добре спланована операція. Оскільки не було фінансової мотивації, і це не був гурток любителів-аматорів, тобто ми можемо чітко говорити, що це російський сценарій. Це був тестовий сценарій. Була мета просто промацати слабкі місця цифрової інфраструктури як українських приватних, так і державних компаній", - сказав Омелян.

Міністр переконаний в тому, що це була російська операція, і вона є елементом агресії проти України.

Читайте також: СБУ встановила причетність спецслужб РФ до атаки вірусу Petya.A

Як повідомлялося, 27 червня українські компанії і держустанови потрапили під масовану кібератаку. Тисячі комп'ютерів вразив вірус mbr locker 256, який на моніторі іменує себе Petya.А. Він блокує доступ до файлів на комп'ютері, шифрує їх і вимагає викуп у розмірі 300 дол. на адресу Bitcoin-гаманця за їх розшифрування. Проявляється тільки на комп'ютерах на платформі Windows.

У СБУ стверджують, що вірус вже раніше був відомий, а тепер він є дещо модифікованим. Секретар РНБО Олександр Турчинов розповів, що  первинно проаналізувавши вірус, можна говорити про російський слід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-