Турчинов розказав про перші результати аналізу кібератаки

Турчинов розказав про перші результати аналізу кібератаки

Укрінформ
Через потужну кібератаку на інформаційні системи широкого спектру Національний координаційний центр кібербезпеки працює за протоколом швидкого реагування.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

«Зараз фахівці з питань кібербезпеки в оперативному режимі надають допомогу держустановам, які з суб'єктивних причин не увійшли до захищеного контуру, об'єктам критичної інфраструктури, а також банківському сектору», - сказав Турчинов.

Він додав, що вже зараз, первинно проаналізувавши вірус, можна говорити про російський слід.

За його словами, всі державні установи, які виконували рекомендації Національного координаційного центру кібербезпеки та були включені до захищеного контуру (захищений вузол інтернет-доступу), не зазнали пошкодження.

Водночас секретар РНБО наголосив, що рішення Національного координаційного центру кібербезпеки є обов'язковими для виконання всіма державними установами. «Йдеться про необхідність всім держустановам увійти до захищеного контуру інтернету та виконували всі вимоги фахівців з кібербезпеки. Також рекомендуємо зробити це і банківським установам, насамперед, державним», - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах ряду державних та приватних підприємств України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу.

За даними ЗМ, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго" та Дніпровська електроенергетична система.

За даними речника Нацполіції Ярослав Тракало, на цей час до кіберполіції  надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-