Фейгін розповів, навіщо Кремль заблокував трансляцію зустрічі Порошенка та Макрона

Фейгін розповів, навіщо Кремль заблокував трансляцію зустрічі Порошенка та Макрона

Укрінформ
Доступ до відео зустрічі Президента України Петра Порошенка та Президента Франції Еммануеля Макрона на сайті Єлісейського палацу заблокували для того, щоб догодити Путіну.

Таку думку адвокат висловив у ефірі "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цілком можливо, що підлеглі так намагаються догодити йому (Путіну - ред.), що, дивіться, ми зараз підемо і сайт макронівський Єлісейського палацу заблокуємо", - сказав Фейгін.

Правозахисник зазначив, що сьогодні, коли кореспондент Укрінформу з Брюсселя надіслав йому посилання на це відео, відкрити його не вдалося.

"Посилання не відкрилося, але я не відразу зрозумів, чому це трапилося. Там було написано, що Ростелеком заблокував за рішенням суду або на інших підставах, я не знаю", - розповів Фейгін і додав, що все одно переглянув це відео за допомогою інших програм.

Адвокат також нагадав про нещодавню зустріч Путіна із Макроном. Тоді кореспондент France - Presse поставив запитання про долю журналіста Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка і саме це запитання було повністю вирізане для глядачів РФ.

Відповідаючи на питання ведучої про те, як висвітлювали візит Порошенка до Франції російські ЗМІ, Фейгін зазначив, що телебачення РФ він не дивиться, але, судячи з тих ресурсів, які переглядає в Інтернеті, вони сприймають це як щось особисте, "адже Путін вкрай ображений на Макрона, який по суті його дуже принизив". Тоді Макрон дозволив собі несхвально відгукуватися про деякі російські ЗМІ.

"Це ж просто його особисті ресурси. Це ж не чиїсь, не державні, а особисто його. В Україні не усі розуміють, що власником Першого каналу є Путін. І багато що інше він сприймає дуже особисто, особливо ці історичні коннотації Анни Ярославни. Путін не рефлексує, він хворобливо сприймає будь-який виклик йому", - впевнений правозахисник.

Він також зауважив, що у РФ майже половину українських ресурсів вже заблокували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-