Держзрада Януковича: суд переніс розгляд справи на 29 червня

Держзрада Януковича: суд переніс розгляд справи на 29 червня

Оновлено
Укрінформ
Оболонський районний суд Києва переніс на 29 червня розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, потрібна повторна неявка обвинуваченого на судове засідання для того, щоб можна було прокурору поставити питання, а суду можна було дати можливість стороні захисту висловити свою думку і вирішити це питання шляхом ухвалення судового рішення про призначення спеціального судового розгляду справи щодо відмови в спеціальному судовому засіданні. Враховуючи викладене, суд дійсно вимушений відкласти судове засідання на 10 годину 29 червня", - повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Як повідомлялося, Оболонський райсуд Києва у понеділок, 26 червня, розпочав розгляд справи про держзраду Януковича по суті. Однак обвинувачений не з'явився на засідання.

Суд 22 червня офіційно викликав Януковича на найближчі 10 засідань, що заплановані на 26 червня, 29 червня, 6 липня, 12 липня, 13 липня, 3 серпня, 10 серпня, 17 серпня, 23 серпня, 31 серпня.

Януковичу повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни. 

У січні Печерський районний суд Києва дав дозвіл на заочне розслідування справи Януковича.

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду екс-президента, і 4 травня Оболонський районний суд Києва почав підготовче засідання у справі.

Суд дозволив Януковичу брати участь в засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

Сам екс-президент Янукович, який втік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-