США вимагають від Росії припинити залякування місії ОБСЄ на Донбасі

США вимагають від Росії припинити залякування місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Офіційний Вашингтон закликав Росію вплинути на підконтрольних їй сепаратистів на сході України з метою припинення ними залякувань та насильства по відношенню до членів СММ ОБСЄ.

З відповідною заявою виступила речник Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані тривожними тенденціями насильства та переслідувань на сході України з боку підконтрольних Росії сепаратистів, що відбуваються по відношенню до беззбройних цивільних членів СММ ОБСЄ", - заявила Науерт.

Останній з таких інцидентів з переслідуванням, загрозами й пострілами в бік автомобілів Місії ОБСЄ відбувся 20 червня, зауважила представник Держдепартаменті США. Вона нагадала, що перед цим мала місце трагічна загибель у квітні цього року громадянина США, який служив парамедиком в СММ, коли його транспортний засіб був підірваний на території, контрольованій сепаратистами.

"Ми закликаємо Росію використати свій вплив, щоб припинити цю кампанію залякування та виконувати її зобов'язання щодо забезпечення вільного, безперешкодного та безпечного доступу для спостерігачів ОБСЄ", - заявила речник зовнішньополітичного відомства США.

Вона також наголосила на необхідності досягнення стійкого й довготривалого припинення вогню "для полегшення людських страждань та створення простору для прогресу в реалізації Мінських домовленостей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-