Порошенко упевнений, що лідери ЄС продовжать санкції проти Росії

Порошенко упевнений, що лідери ЄС продовжать санкції проти Росії

Оновлено
Укрінформ
Президент України висловив упевненість, що сьогодні лідери Євросоюзу ухвалять рішення про продовження економічних санкцій відносно Росії у відповідь на її агресію на сході України.

Про це Глава держави заявив за результатами проведених зустрічей з європейськими лідерами у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Чому сьогодні дуже важливий день, і ми мали бути у Брюсселі? Саме сьогодні відбудеться засідання Європейської ради, де буде прийнято рішення – тепер ми вже точно знаємо (я кажу обережно у прогнозах) – щодо продовження санкцій проти Росії аж до повної імплементації Мінських угод, у тому числі їхнього безпекового компоненту», - сказав Глава держави.

Порошенко зазначив, що нині ситуація на фронті на сході України загострилася.

«Реакція наших партнерів з Євросоюзу, так само, як реакція наших партнерів у Сполучених Штатах, що санкції будуть продовжуватися», - додав Президент України.

Він розповів, що обговорив це питання з європейськими лідерами, включаючи канцлера ФРН Ангелу Меркель, а також керівників Іспанії, Хорватії та багатьох інших країн.

«Думаю, що це перемога українського народу, Української держави і української дипломатії», - наголосив Порошенко.

Як відомо, Євросоюз та деякі держави на Заході, включаючи США, увели економічні секторальні санкції відносно Росії у відповідь на агресію Кремля проти України. Чинний пакет обмежувальних заходів формально діє до 31 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-