У ГПУ пояснили, що завтра передати Раді подання на трьох нардепів неможливо

У ГПУ пояснили, що завтра передати Раді подання на трьох нардепів неможливо

Укрінформ
Передати Верховній Раді подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова вже завтра поки неможливо.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. 

«Генеральна прокуратура отримала від САП подання на народних депутатів Довгого, Полякова та Розенблата сьогодні близько 15.30», - написала Сарган.

Вона уточнила, що юридична служба ГПУ взяла документи на опрацювання щодо відповідності нормам закону «Про Регламент Верховної Ради України», а саме кожне подання «має бути вмотивованим і достатнім, містити конкретні факти і докази, що підтверджують факт вчинення зазначеною в поданні особою суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України». 

«Тому надіслати подання до ВР на вищевказаних народних депутатів вже завтра, як наполягають окремі народні депутати, для розгляду їх на регламентному комітеті неможливо, оскільки Генеральна прокуратура має діяти в рамках діючого законодавства. Генпрокурор прийме рішення про підтримку подань після надходження висновку юридичної служби ГПУ», - написала Сарган.

Прес-секретар також зазначила, що в разі надходження подання до парламенту народний депутат має 5 днів на пояснення, а регламентний комітет може розглядати його до 20 днів.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вже направила до Генеральної прокуратури України для затвердження подання про зняття депутатської недоторканності з Розенблата і Полякова, а також Довгого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-