Родичі бранців Кремля закликають ЄС заморозити активи “друзів” Путіна

Родичі бранців Кремля закликають ЄС заморозити активи “друзів” Путіна

Відкритий лист
Укрінформ
Громадські активісти і правозахисники, колеги і родичі політичних бранців Кремля закликали Євросоюз ввести як секторальні обмежувальні санкції, так і персональні санкції проти керівництва РФ, відповідального за кричущі порушення прав людини.

Відповідний відкритий лист опубліковано на сторінці у Facebook президента Центру глобалістики “Стратегія ХХІ” Михайла Гончара.

“Ми, родичі, колеги, правозахисники політичних бранців Кремля, репресованих російським режимом, закликаємо Вас до виведення “на перший план прав людини”, як це зазначено в Глобальній стратегії ЄС. Тому необхідно введення в подальшому як персональних обмежувальних заходів проти керівництва Росії, відповідального за кричущі порушення прав людини, так і санкцій секторального характеру", - йдеться у листі.

Зазначається, що ЄС має у своєму розпорядженні “потужну невійськову силу, яку він ще не задіяв”. “Ми закликаємо вас використати свою м’яку силу задля примусу агресора до миру, звільнення політичних бранців на окупованих територіях України”, - заявили автори листа.

На їх погляд, режим санкцій має включати: заморожування у західних фінансових установах персональних активів кремлівської клептократії, включно з членами родини і “колом друзів” Путіна; поступове заміщення імпорту до ЄС російської нафти, нафтопродуктів, газу та вугілля неросійськими; відмову ЄС та країн-членів від російських проектів безтранзитних газотранспортних систем на зразок проекту “Північний потік-2”.

“Ніщо не коштує так дорого як життя і свобода. Росія має відчути це. Сподіваємося, що права і свободи людини усе ще є цінностями для західного політикуму та переважають підхід “бізнес, як зазвичай”. Едмунд Бьорк писав: “Усе, що потрібно для тріумфу зла – щоб добрі люди нічого не робили». Для нас, українців, чиї родини обпекло полум’я російської агресії, НАТО та ЄС лишаються останніми цитаделями в боротьбі проти Мордору сучасності – репресивного російського режиму”, - йдеться у листі.

За словами Гончара, цей лист сьогодні надісланий до очільників ЄС та НАТО.

"На нашу думку, просто зберігати санкції проти агресора, як це робить ЄС, недостатньо. Ці санкції не мають зупиняючого характеру, вони лише дещо пригальмовують російську агресію. Підтвердження - репресії, що продовжуються у Криму. Тому ЄС має діяти спільно з НАТО, і взірцем має стати підхід Сенату США до санкцій щодо Росії", - зазначив Гончар.

Підписи під листом поставили:

від імені Об’єднання родичів політичних бранців Кремля - Ігор Котелянець, координатор

від імені кримськотатарського народу - Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу

Центр громадянських свобод - Олександра Матвійчук, голова правління

Кримська правозахисна група - Ольга Скрипник, Голова правління

Медійна ініціатива за права людини - Марія Томак, координатор

Інститут світової політики - Альона Гетьманчук, директор

Інститут демократії ім. Пилипа Орлика - Наталя Беліцер, експерт

Центр глобалістики “Стратегія ХХІ” - Михайло Гончар, Президент Центру

Український незалежний центр політичних досліджень - Юлія Тищенко, керівник програм

Громадська Ліга “Україна – НАТО” - Сергій Джердж, голова

“ЄвроМайдан Прес” - Аля Шандра, керуючий редактор

Журнал “Чорноморська безпека” - Павло Лакійчук, заступник головного редактора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-