Глави МЗС Швеції та Литви їдуть до Києва і Одеси

Глави МЗС Швеції та Литви їдуть до Києва і Одеси

Укрінформ
Міністри закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом та Литови Лінас Лінкявічюс перебуватимуть в Україні зі спільним робочим візитом 13-15 червня.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Планується, що серед ключових питань до обговорення буде якраз роль Швеції та Литви у підтримці системних реформ, що реалізуються на основі Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Крім цього, на порядку денному - українсько-литовське та українсько-шведське двостороннє співробітництво", - йдеться у повідомленні.

Саме представники держав, що завжди послідовно підтримували Україну на її євроінтеграційному шляху, стануть першими високопосадовцями з ЄС, які відвідають нашу державу після запровадження безвізового режиму для українських громадян.

"14 червня спільно з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним глави шведського та литовського зовнішньополітичних відомств відвідають Одесу, де, зокрема, візьмуть участь у заходах з нагоди Днів Литви в Одесі", - повідомляють у МЗС.

Також зазначається, що того ж дня у Києві троє міністрів відвідають традиційний захід МЗС України Open Air. Цього року це буде джазовий концерт "Музика вільних людей", організований за сприяння Koktebel Jazz Festival - однієї з найбільш вагомих мистецьких подій, яка вимушено мігрувала з Криму.

15 червня в Києві відбудеться 6-й Українсько-Шведський бізнес-форум, у якому візьмуть участь всесвітньовідомі шведські компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-