НСЖУ просить міжнародні місії з'ясувати долю зниклого в Донецьку блогера Васіна

НСЖУ просить міжнародні місії з'ясувати долю зниклого в Донецьку блогера Васіна

Укрінформ
Національна спілка журналістів України просить представників міжнародних місій у Донецьку допомогти з'ясувати місцезнаходження 27-річного блогера Станіслава Асєєва, який публікувався в українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін.

Про це Укрінформу повідомили у НСЖУ.

"Оскільки спілка не має офіційних представників на тимчасово непідконтрольній українській владі території, ми звернулися до Бюро представника ОБСЄ зі свободи медіа у Відні із проханням, аби представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ дізналися про ситуацію на місці, в Донецьку. Крім того, ми направили листа до Міжнародного комітету Червоного Хреста із проханням зустрітися з матір'ю зниклого колеги та з'ясувати, якої допомоги він потребує", - коментує голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Він пояснив це тим, що міжнародні місії можуть звернутися напряму до "тих, хто нині контролює ситуацію в Донецьку", щоб отримати достовірну інформацію, яка допоможе визначити наступні кроки.

Зокрема, в НСЖУ сподіваються дізнатися про те, де зараз перебуває Асєєв, в разі арешту - в чому його звинувачують, чи має він доступ до адвоката, чи потребує медичної допомоги, чи дозволили йому бачитися з матір'ю, зауважила секретар НСЖУ Ліна Кущ, до обов'язків якої входить допомога журналістам Донбасу і Криму.

У свою чергу представниця офісу делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Джессіка Бaррі підтвердила отримання такого запиту НСЖУ та пообіцяла негайно зв'язатися з колегами в Донецьку для отримання інформації. "Розумію, ви дуже стурбовані", - зазначила представниця МКЧХ у своїй відповіді.

Як повідомлялося, 6 червня колишній депутата Єгор Фірсов заявив про можливе зникнення журналіста Станіслава Васіна, який жив у Донецьку і писав для українських ЗМІ.

Згодом факт зникнення підтвердили в СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-