Пріоритет вступу в НАТО треба закріпити законом. Проект уже в Раді - Парубій

Пріоритет вступу в НАТО треба закріпити законом. Проект уже в Раді - Парубій

Укрінформ
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій виступає за законодавче визначення членства України в НАТО як пріоритет зовнішньої політики держави.

Як це він заявив у Фейсбуці.

"Після відвідин цього тижня Парламентської Асамблеї НАТО у Тбілісі і за результатами надзвичайно плідного спілкування з нашими союзниками та партнерами з Північноатлантичного Альянсу, прийняв рішення, що членство України в НАТО, як пріоритет державної зовнішньої політики, потрібно визначити на законодавчому рівні", - написав Парубій.

Тому, за його словами, у Верховній Раді України зареєстровано законопроект №6470, яким пропонується внести відповідні зміни до закону "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і до закону "Про основи національної безпеки України".

Спікер нагадав, що цього року Україна відзначає 20-ліття Хартії про особливе партнерство з НАТО: "Ухвалення такого закону - це важливий знак для наших союзників! Я звернувся до фракцій з тим, щоб ухвалити цей закон у найближчий час".

"НАТО - це гарант безпеки у всьому вільному світі! НАТО - це єдина сила у світі здатна зупинити агресивну путінську Росію. Україна стане членом НАТО!", - переконаний Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-