Євродепутати закликають якнайшвидше завершити ратифікацію асоціації з Україною

Євродепутати закликають якнайшвидше завершити ратифікацію асоціації з Україною

Укрінформ
У Європарламенті вітають Україну з ратифікацією Нідерландами Угоди про асоціацію Україна-ЄС та закликають голландську сторону спільно з європейськими інституціями якнайскоріше остаточно завершити цей процес.

Про це йдеться у заяві групи депутатів Європарламенту, оприлюдненій з нагоди ратифікації Сенатом Нідерландів Угоди про асоціацію Україна-ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми закликаємо нідерландську владу і представників ЄС швидко завершити остаточні процедурні кроки – щонайпізніше до саміту ЄС-Україна, запланованого на 13 липня у Києві", - заявили європарламентарії.

Як наголошується, сьогоднішня ратифікація Угоди у Нідерландах відкриває шлях до повного набуття чинності цієї ключової угоди.

Депутати нагадали, що ще одним ваговим основоположним чинником для двосторонніх відносин ЄС-Україна стане надання з 11 червня безвізового режиму для українських громадян.

"Однак нині настав час подивитися у майбутнє цих відносин, починаючи із надання допомоги Україні використати весь потенціал Угоди про асоціацію, та подальшого посилення співробітництва у визначених сферах. Як і раніше, ми стоїмо пліч-о-пліч з нашими українськими друзями", - наголосили депутати Європарламенту.

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня верхня палата парламенту Нідерландів підтримала ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Нідерланди залишалися останньою країною-членом ЄС, яка не завершила ратифікацію Угоди.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у заяві з цього приводу висловив сподівання, що завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС відбудеться 13 липня під час двостороннього саміту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-