Посол у Нідерландах розповів, якими фейками Росія намагалася очорнити Україну

Посол у Нідерландах розповів, якими фейками Росія намагалася очорнити Україну

Ексклюзив
Укрінформ
Схвалення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС сенатом Нідерландів дозволило подолати останню політичну перешкоду для Києва.

Про це в коментарі Укрінформу заявив посол України у Нідерландах Олександр Горін після завершення голосування у Верхній палаті парламенту Нідерландів.

"З точки зору політики, це остання перепона", - сказав він.

Дипломат відзначив, що наразі для передачі ратифікаційних грамот в Брюссель достатньо, щоб закон було підписано, опубліковано і він набув чинності.

Посол знову нагадав, наскільки складним був ратифікаційний процес. За його словами, здебільшого перепони стосувалися не конкретно України, однак Росія намагалася штучно вносити питання в порядок денний.

"Коли з'являлись дуже позитивні показники, що нічого не може нам завадити, раптом з'являлася якась проблема - як то проблема картин, які знайшли в ОРДЛО, як раптом РФ підтримала кримські музеї і РФ дуже активно лобіювала цей процес. І, звичайно, всі ці фейки, які Російська Федерація робила щодо МН17, щоб скомпрометувати Україну", - сказав він.

За словами Горіна, нинішній підсумок є результатом серйозної дипломатичної роботи та безпрецедентно активних контактів на рівні глав держав та міністрів закордонних справ України та Нідерландів.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди у вівторок завершили ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС, ставши останньою країною ЄС, яка ратифікувала документ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-