Київ вимагатиме розслідувати домагання бойовиків до представника ОБСЄ - Геращенко

Київ вимагатиме розслідувати домагання бойовиків до представника ОБСЄ - Геращенко

Укрінформ
Офіційний Київ вимагатиме в рамках Тристоронньої контактної групи, щоб представники ОРДЛО розслідували факти насильства та сексуального домагання щодо представників ОБСЄ.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на зустрічі з представниками держав-учасниць ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У мінській групі ми будемо дотискати представників ОРЛО і ОРДО провести всебічне розслідування щодо і факту загибелі, і факту сексуальних домагань, щоб були встановлені прізвища, щоб вони були покарані», - сказала вона.

Крім того, Геращенко вважає, що у зв'язку з цим необхідне прийняття спеціальної резолюції на Парламентській асамблеї ОБСЄ.

«Тут не може бути політики. Це спільне несприйняття агресії жорстокості і несприйняття антигуманності», - додала вона.

Також Геращенко зауважила, що уряди країн-членів ОБСЄ мають публічно засудити такі факти, як це вже зробили Україна, Франція та Німеччина.

Геращенко також зауважила, що в разі виконання іншою стороною питань безпекового блоку Мінських домовленостей, в українському парламенті буде «знайдено порозуміння» щодо виконання інших пунктів Мінських угод.

Як повідомлялося, наприкінці квітня в районі населеного пункту Пришиб на території ОРЛО підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. В результаті вибуху загинув один співробітник СММ ОБСЄ.

Крім того, 5 травня було зафіксовано факт сексуальних домагань з боку озброєного чоловіка в ОРДО щодо члена патруля місії ОБСЄ жіночої статі.

В місії ОБСЄ засудили таке сексуальне домагання і висунули бойовикам вимогу розібратися з цим випадком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-