Порошенко розказав прем'єру Баварії про нові спроби РФ підірвати Мінські угоди

Порошенко розказав прем'єру Баварії про нові спроби РФ підірвати Мінські угоди

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Вільної Держави Баварія Хорстом Зеєхофером, який перебуває в Україні з візитом на запрошення Глави Української держави.

Як повідомляє прес-служба Глави Української держави, до складу делегації увійшли також голова баварського Ландтагу Барбара Штамм та державний міністр з питань Європи та міжрегіональних відносин Баварії Беата Мерк.

"Сторони обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Президент України поінформував про останні деструктивні кроки Росії, які спрямовані на підрив Мінських домовленостей. Глава держави наголосив на важливості збереження санкційного тиску на Москву, що є запорукою відновлення не лише миру в Україні, але й збереження європейського порядку", - йдеться у повідомленні.

Зеєхофер підтвердив, що нормалізація співпраці з Росією можлива лише за умов виконання Москвою Мінських домовленостей.

Порошенко висловив окрему вдячність прем'єр-міністру Зеєхоферу та голові баварського Ландтагу Штамм за підтримку та реалізацію проектів з оздоровлення дітей, які постраждали на Донбасі.

Президент відзначив, що ухвалення Євросоюзом рішення про надання безвізового режиму для українських громадян, а також очікуване набуття чинності Угодою про асоціацію дозволить значно активізувати співпрацю.

Глава держави підкреслив, що минулорічне значне зростання товарообороту між Україною та Баварією є наслідком запровадження поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС, результативності проведених реформ та свідченням відновлення української економіки. 

«Ми дуже цінуємо увагу баварського бізнесу до України і готові всіляко підтримувати цей інтерес», - відзначив Президент.

Порошенко та Зеєхофер також зустрілись з дітьми – переможцями конкурсу дитячого малюнку, присвяченого встановленню миру в Україні. Діти перебуватимуть в Баварії 5-22 липня 2017 року з ознайомчою поїздкою за підтримки Баварської державної канцелярії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-