Ситуація на Донбасі за рік погіршилася - прем'єр Баварії

Ситуація на Донбасі за рік погіршилася - прем'єр Баварії

Укрінформ
Рішення щодо припинення війни на Донбасі залежить від однієї людини - президента РФ Володимира Путіна.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на зустрічі в Києві з Прем’єр-міністром Баварії Горстом Зеєгофером, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Путін прийняв рішення дуже швидко розпочати агресію проти України, і він дуже швидко може прийняти рішення про припинення цієї агресії. Скасування санкцій насправді залежить тільки від нього. Він завтра може це вирішити: буде наказ, і конфлікту на Донбасі більше немає. Це наказ тільки однієї людини - Путіна», - сказав Гройсман.

Він запевнив, що Україна зі свого боку робить усе необхідне для того, щоб виконати Мінські домовленості, але РФ не дотримується їх. «Це російські війська на території України. Це вони обстрілюють нас, а не ми їх. Це вони вирішили розпочати агресію проти нас, а не ми. Ми ж зі свого боку готові виконати ці домовленості, але ж вони не дають це зробити», - наголосив глава уряду.

Гройсман додав, що дії РФ - серйозний виклик не лише для нашої держави, а й усього цивілізованого світу. «Щиро сподіваюсь, що ми і далі разом будемо відстоювати європейські цінності і повертати повагу до міжнародного права», - підкреслив він.

Як запевнив прем’єр-міністр Баварії Горст Зеєгофер, під час зустрічей у Москві він не змінює тон та свою позицію щодо ситуації на Донбасі. Головна вимога: Росія має виконати Мінські домовленості, і тільки після цього можна буде говорити про припинення санкцій щодо неї. «Першочерговим завданням є припинення цих військових дій з боку Росії. Але ситуація протягом останнього року не покращилася - виглядає навіть так, що вона погіршилася», - сказав прем’єр-міністр Баварії.

Зі свого боку, Гройсман нагадав, що кожен день відбуваються обстріли, і увесь світ умовляє Путіна це припинити. «Ми хочемо миру на своїй землі. І зверніть увагу не те, що там, де немає російського військового чобота, - нормальне життя», - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-