Росія перетворила Крим на небезпечну військову базу - Гройсман

Росія перетворила Крим на небезпечну військову базу - Гройсман

Укрінформ
Російська Федерація є великою загрозою для всього демократичного світу.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі в Києві з Прем’єр-міністром Баварії Горстом Зеєгофером, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На жаль, Росія несе загрозу не тільки Україні, а всьому демократичному світові - це абсолютно очевидно. Це не наш з вами вибір, це їх вибір”, - сказав Гройсман.

Прем’єр зазначив, що коли росіяни увійшли на Донбас, вони вигнали легітимно обрану місцеву владу і окупували частину України. “Вони підтримують це фінансово, озброєнням і всім іншим”, - наголосив Глава уряду.

«Повірте мені, в Україні жодного конфлікту. Це був російський сценарій. Я теж у 2014 році був представником регіональної влади та співпрацював з колегами з усіх регіонів України. У нас не було проблем», - розповів Гройсман, наголосивши, що «у нас не було жодного кроку, жодного, навіть, на півкроку для будь-якого натяку на конфлікт з Росією також».

Гройсман нагадав, яким способом Росія анексувала Крим та перетворила його на свою військову базу. "Сьогодні Крим з курорту перетворився на надпотужну військову базу, яка створює загрозу не Україні, а всім країнам НАТО, цивілізованому світу", - підкреслив він.

Глава уряду відзначив, що раніше на території українського Криму тимчасово розміщувалася військова база РФ і в 2017 році Росія повинна була забрати свій флот на свою територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-